Toeristische vaarroutes in Friesland

Friesland – Toeristische vaarroutes provincie Friesland
Friesland staat synoniem voor watersport, ook geen wonder, er is vrijwel geen gebied te bedenken dat zo in het teken van watersport staat. Het IJsselmeer en de waddeneilanden zijn natuurlijk populaire bestemmingen voor menig watersporter, maar Friesland biedt voor de watersport nog veel meer. Grote binnenmeren zoals bijvoorbeeld de Fluessen, Heegermeer, Sneekermeer, Tjeukermeer en nog vele andere meren zijn prachtig om met de Delphia 1050 Escape te verkennen!

Er is keus genoeg: neem bijvoorbeeld de Turfroute door Zuid Oost Friesland, de historische Middelseeroute of de Lits-Lauwers vaarroute tussen Dokkum en Drachten. Vergeet vooral niet om af en toe eens uit te stappen om leuke dingen op de wal mee te maken! Op vele plaatsen kunt u aanleggen met de boot, gewoon om de benen even te strekken of om er op uit te trekken.

Vaarroutes in Friesland:

Lits-Lauwersmeerroute
Genieten van rust, natuur, water én gezellige dorpen en stadjes. Dat kan in het gevarieerde gebied van De Lyts en De Lauwers. Gelegen tussen de Nationale Parken De Alde Feanen en het Lauwersmeer, vaart u dwars door de Friese Wouden. Uitgestrekt, pittoresk en rustig, met prachtige natuur en cultuurhistorische schatten. Maar ook gastvrije, sfeervolle stadjes en dorpen vol activiteiten en gezelligheid, bijzondere winkeltjes, musea, kerken en monumenten. De Lits-Lauwersmeerroute verbindt de centrale Friese Meren met het Lauwersmeer en biedt ruime vaarmogelijkheden naar de rest van Friesland en richting de wadden en Groningen.

De Lits-Lauwersmeerroute is geschikt om te varen met een motorboot. Met een doorvaarthoogte van de bruggen van 3.00 meter en een toegestane diepgang van 1.65 meter is het voor grotere motorboten de verbinding van het Lauwersmeer met de Friese meren.

De Lits-Lauwersmeerroute verbindt de plaatsen Drachten en Dokkum met elkaar via een eeuwenoude vaarroute. In vroegere tijden werd deze gebruikt door de turf- en veenschippers. Historische kernen als Burgum, Eastermar, Kollum, Rottevalle, Westergeest en Zwaagwesteinde zijn uw bezoek meer dan waard. Maak kennis met dit verrassende stukje Fryslân. De vele ligplaatsen aan de route dienen als vertrekpunt van uw ontdekkingsreis aan de wal.